tisdag 23 juli 2013

Pinterest - kanske något för dig?

Nu vill jag slå ett slag för Pinterest! Underbara Pinterest!

Pinterest är en hemsida www.pinterest.com och en app. Namnet är en sammanslagning mellan ordet pin(=nål) och interest(=intresse). Sidan/appen går ut på att man skapar sig en profil med olika boards (=anslagstavlor) där man "pinnar" upp olika tips och saker man vill spara på. Man kan också bara surfa runt på sidan och titta om man vill det :-)

Vad är det då man pinnar? Jo, en pin kan vara ett kort eller en länk till en hemsida, blogg eller dylikt, som olika användare lagt upp. Den kan innehålla i princip vad som helst och det är här ditt intresse och din smak kommer in - vad gillar du? Man kan söka efter saker med ord eller efter personer i en sökruta. Man kan också välja att titta på något under en kategori - kategorierna hittar man uppe till vänster - och det finna många att välja på. Några exempel på kategorier översatt till svenska: djur, hår & skönhet, bilar & motorcyklar, utbildning, design, humor etc. Man kan - om man vill - skriva dit en text till det man pinnar, men det gör jag sällan.

Jag har två favoritkategorier: DIY & crafts (Do It Yourself - Gör det själv och hantverk) och Gardening (trädgårdsarbete). Där hittar jag jättemycket inspiration! Sen pinnar jag sådant jag gillar i mina olika boards jag skapat eftersom jag märker att jag vill ha dem: http://pinterest.com/jehul/boards/

Sen kan man även följa personer eller specifika boards - så om ni går med sök upp mig - och då man klickar på loggan Pinterest kommer man "hem" och då ser man vad de man följer pinnat, vilket jag tycker är kul :-)

Jag delar också vissa boards med en vän så att vi båda kan pinna upp saker där, t ex vad man kan göra på "elevens val".

En del undrar var jag får allt ifrån - och det är härifrån! Av mina egna boards är dessa favoriter: Tempting gardening: http://pinterest.com/jehul/tempting-gardening/ 
Old things used in a new way: http://pinterest.com/jehul/old-things-used-in-a-new-way/
DIY deco: http://pinterest.com/jehul/diy-deco/
Flowerdeco: http://pinterest.com/jehul/flowerdeco/
Concretelove<3: http://pinterest.com/jehul/concretelove-3/

Att jag namngett mina boards (de flesta i alla fall) på engelska är att jag har engelsktalande följare och Pinterest är som störst i USA. Jag sitter ofta med googletranslate i en flik bredvid för att kunna söka på ord jag inte ofta använder på engelska ;-)

Vore - som sagt - kul om du sökte upp mig om bara tittar runt eller om du skapar en egen profil.
Vi ses här eller där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkomna att kommentera här eller på fb :-)